Dordrecht, 01-03-2018, Press release,

Zeesleper En Avant 30 klaar voor de wereldzeeën en off shore markt

Na een grondige revisie van ruim twee maanden is de nieuwste aanwinst van Sleepdienst & Zwaar Transport specialist MULLER Dordrecht, de En Avant 30, gereed om de wereldzeeën te gaan bevaren. Met deze ASD Anchorhandling sleper, is MULLER in staat om zowel klanten in de offshore markt te bedienen, en tevens nog steeds havenassistenties uit te voeren in de havengebieden in en rond Rotterdam.

In het kort zijn de specificaties van de 40,70m lange EN AVANT 30 net zo indrukwekkend als de 110-ton trekkracht die zij kan leveren. Het schip is in 2011 gebouwd door scheepswerf Astilleros Armon te Vigo in Spanje en is uitermate geschikt om een grote diversiteit aan maritieme services te leveren, zoals; zeeslepen, escorting, anchor handling, brandbestrijding (FIFI 2), assisteren bij bergingen en het uitvoeren van havenassistenties.

Bijzonder aan deze zeesleper is de kracht van haar brandbestrijdingssysteem, uitgerust met twee Kvaerner pompen van elk 3600m3/hr, twee op afstand bestuurbare monitoren voor water/schuim met Mist, Nevel, Jet functie uitgevoerd volgens de FIFI 2 norm. Daarmee is de En Avant Europa’s grootste blusboot.

Op donderdag 1 maart 2018 was er van 12.30 uur en 13.30 uur voor de media gelegenheid om de En Avant te bezoeken. De En Avant 30 voer op de Nieuwe Maas ter hoogte van de Erasmusbrug in Rotterdam. Meer informatie over de en Avant 30 vindt u hier.

Met vriendelijke groet, Cees den Bakker, Press Affairs, Dordrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *