13-04-2024, zaterdagmiddag meerden de MULTRATUG 3 & MULTRATUG 16 (Multraship) het zware lading schip ZHEN HUA 33 (Cosco) af op de boeien in de Sloehaven. Het afzinkbare zware lading schip was beladen met de barge BOA BARGE 33. De VLB-8 en VLB-10 (Vlissingse Bootlieden) verleenden assistentie bij het afmeren.

De BOA BARGE 33 is aangepast om de 23 caissons die momenteel in het Sloe worden gebouwd, te transporteren voor de bouw van het toekomstige Prinses Elisabeth Eiland voor de Belgische kust. Het eiland wordt gebouwd door TM Edision, een consortium gevormd door Jan De Nul en DEME, het Prinses Elisabeth Eiland is een uitbreiding van het elektriciteitsnet in de Noordzee. Het verbindt de windmolenparken van op zee met het vaste land en legt nieuwe verbindingen met het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *