Terneuzen, 12 mei 2023 – Multraship Towage & Salvage heeft gistermiddag twee door Damen Shipyards Group gebouwde sleepboten gedoopt tijdens een speciale ceremonie in de thuishaven van Multraship in Terneuzen.
De MULTRATUG 5, een Damen Stan Tug 1205 werd gedoopt door Sabine Kamerling, office management assistant bij Multraship. Operations & Crewing manager Bianca Pielaat doopte de MULTRATUG 6, een Damen ASD Tug 2810. Beide schepen worden ingezet in het Scheldegebied.
Hoewel Damen zijn schepen bouwt op basis van beproefde standaardontwerpen, is het in staat om deze vaartuigen aan te passen aan de specifieke eisen van zijn klanten. In het geval van de MULTRATUG 6 omvatte dit het winterklaar maken van de sleepboot, een FiFi-1-klassenotering en de installatie van een lier op het achterdek, naast diverse andere voorzieningen.
Wat de MULTRATUG 6 bijzonder maakt, is het feit dat het de laatste ASD Tug 2810 is die door Damen wordt gebouwd. Na de verkoop van ruim 200 vaartuigen is de ASD Tug 2810 het meest succesvolle ontwerp van Damen tot dusver. Dit type sleepboot is in havens in alle delen van de wereld op het water te vinden.
Leendert Muller, managing director van Multraship, zei het volgende tijdens de ceremonie: “We werken hard om ervoor te zorgen dat onze vloot de wensen en behoeften van onze klanten weerspiegelt en dat wij over de beste papieren beschikken om hen op elk gewenst moment te voorzien van snelle, betrouwbare en veilige sleep- en bergingsdiensten. Daartoe hebben we kwalitatief hoogwaardige sleepboten nodig met een breed scala aan operationele mogelijkheden. We weten dat we op Damen kunnen vertrouwen voor de levering van schepen die aan onze specificaties en de hoogste eisen voldoen. Het doet ons een groot genoegen om de MULTRATUG 5 en MULTRATUG 6 officieel binnen onze vloot te verwelkomen.”
Vincent Maes, sales manager Benelux van Damen: “Het is een waar genoegen om getuige te zijn van deze speciale gebeurtenis. En wat die nog specialer maakt is het feit dat de MULTRATUG 6 de laatste ASD Tug 2810 is die ooit zal worden geleverd. Het ontwerp van deze sleepboot is net als alle andere schepen in onze portefeuille ontwikkeld op basis van een schat aan waardevolle input van onze klanten. Multraship is een jarenlange klant van ons en heeft ons tal van nuttige inzichten aangereikt die hun weg hebben gevonden naar de ontwikkeling van onze sleepboten. We zijn dankbaar voor deze wederkerige relatie en zien ernaar uit om onze samenwerking de komende jaren voort te zetten.”
De schepen werden aan Multraship geleverd in het kader van de uitbreiding van zijn vloot. Het bedrijf voegde het afgelopen jaar de twee noodhulpslepers (ERTV’s) MULTRASHIP COMMANDER en MULTRASHIP PROTECTOR aan zijn vloot toe, evenals de MULTRASALVOR 6, een Multi Cat-ondersteuningsvaartuig voor bergingswerkzaamheden en de MULTRATUG 9, een andere havensleepboot van Damen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *