Vanmiddag kreeg de peilboot G2Xception te maken met een brandje in de machinekamer in Everingen ter hoogte van Baarland.  Vrijwel direct heeft de schipper melding van de brand gemaakt aan de verkeerspost en telefonisch bij Multraship waarna ze de boot ten anker hebben gegooid dwars van de boei MG1.  De MULTRASHIP RESPONDER vertrok vrijwel meteen na de melding vanuit Hansweert en was snel ter plaatse en heeft de peilboot langszij genomen .   De brand was inmiddels bestreden door de bemanning maar er kon niet meer op eigen kracht worden door gevaren.  Even later is de G2Xception overgenomen door de PATROL welke deze mee op sleep nam en veilig heeft afgeleverd in de oude veerhaven te Terneuzen.   De KNRM – Jan van Engelenburg kwam ook nog even kijken maar kon na inspectie van de peilboot terug op station te Hansweert.  Op verzoek van de meldkamer brandweer zijn er toch nog 4 brandweerlieden vanuit Vlissingen gekomen met de Zeemanshoop en ook die zijn na vrijgeven van de sleep weer teruggebracht naar Vlissingen.  Uiteindelijk bleek dat het schroeien van bedrading aan de generator de oorzaak was van de brand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *