Gezien in het Calandkanaal (Europoort) op dinsdagmiddag 1 februari 2022, het sleeptransport van de sleepboot SOVEREIGN van BosKalis, met de bulk carrier JULIETTA D (2013). Ter hoogte van de EECV-kade werd de SOVEREIGN uitgespannen en namen de sleepboten FAIRPLAY TAMADABA, FAIRPLAY-28 en FAIRPLAY-34 de sleep over. Verdere assistentie verleenden de sleepboten MULTRATUG 18 en MANTA. Bestemming: van het sleeptransport is de ELBEHAVEN (op de kop van de Beneluxhaven – Europoort).
De bulk carrier JULIETTA D was maandag 31 januari 2022, tijdens de storm CORRIE, voor de kust van IJmuiden, van haar ankers losgeslagen en raakte toen een olietanker en ramde een betonnen fundering. Alle 18 bemanningsleden werden gered.
De bulk carrier dreef toen stuurloos rond en er werd toen door de sleepboten SOVEREIGN en MULTRATUG 18 vastgemaakt en daarna naar de haven van Rotterdam gesleept.

Eén gedachte over “Sleeptransport met de bulk carrier JULIETTA D”

  1. Simon Voogt schreef:

    Weer een mooie en vooral bijzondere serie Jan. Gefeliciteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *