filmpje: copyright Redwise!

De FFS ARES (ex-Smit Angola) wijzigt weer van eigenaar, ze is verkocht naar Australie. Op dit moment wordt de sleper zeeklaar gemaakt door een ploeg van Redwise en zal via Bantam naar Australie worden uitgebracht.

Op 17 april arriveerde de MTS VALIANT met de SMIT ANGOLA in Terneuzen met assistentie van HENDRIK 3, nadat door eigenaar Boskalis lange tijd was opgelegd in Rotterdam. De bestemming was Scheepswerf de Schroef in Sluiskil waar ze voor de nieuwe eigenaar, FFS Marine AS, een uitgebreide dokbeurt kreeg, o.a. motoren en thrusters werden overhaald. Ze was in maart 2021 overgenomen van Boskalis door FFS Marine AS uit Farsund, deze rederij heeft nog meer vmlg. Nederlandse schepen in haar vloot zoals de FFS ATHOS (ex-Atlas, ex-Eddy I) en FFS AMON (ex-De Reiger).

Op 1 juli werden er proefvaarten gemaakt met de FFS ARES op het Kanaal Gent-Terneuzen en op 2 juli vertrok de sleper naar haar nieuwe thuishaven Farsund in Noorwegen.

Vrij snel wisselt ze dus weer van eigenaar en zal als ARES naar Australie vertrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *