MPV-30 MERWESTROOM (2020) en HAMMEN (1978, Rijkswaterstaat) zaterdagavond in de werkhaven Neeltje Jans. De MERWESTROOM kan worden ingezet voor diverse functies, zoals vaarwegmarkering, patrouille, metingen en onderzoek. De hybride aangedreven MPV-30, Multi Purpose Vessel, zal worden ingezet in de Zeeuwse wateren, de Waddenzee en het IJsselmeer.  Nadat drie bestelde schepen van stapel waren gelopen, bleken ze niet te voldoen aan de eisen, ze lagen te diep en de kraan ontnam het zicht gedeeltelijk, er moesten wijzigingen worden aangebracht.

De nieuwe schepen beschikken over een hybride voortstuwing, een laag brandstofverbruik, lage emissiewaarden en zijn in staat om een dagelijkse operatie uitsluitend op hun accupakket uit te voeren. Drie MPV-30 schepen, Merwestroom, Waddenstroom & Scheldestroom vervangen oudere type betonningsvaartuigen zoals de Waddenzee, Vliestroom, Schuitegat & Nieuwe Diep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *