Maandagmiddag is er brand aan boord van de WILSON ARCTIC (1999, Wilson Offshore A/S) uitgebroken in de machinekamer, deze is door de bemanning zelf geblust. De WILSON ARCTIC voer in de buurt van het Loodsstation Steenbank en was op weg naar het Borssele OWF. Diverse sleepboten en reddingsboten vertrokken naar de WILSON ARCTIC, waaronder de MULTRATUG 3 (Multraship). Het onfortuinlijke schip voer op eigen kracht met aangepaste snelheid van ca. 5 mijl terug naar de Sloehaven onder begeleiding van de MULTRATUG 3.

De WILSON ARCTIC is een omgebouwd Platform Supply Vessel. Het is nu een zgn W2W Vessel met extra accommodatie, een Walk to Work schip uitgerust met een “3D Active Motion Compensated (ACM) KenzFigee gangway” om mensen veilig naar de Windturbines te brengen, dit type gangway compenseert de golven en deining.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *