Zaterdag kwamen de FOB SWATH 8, ’s middags en FOB SWATH 2 ’s avonds in beter weer binnen, terug van het Borssele OWF voor de 2e Binnenhaven Vlissingen. De CAT Swath schepen zijn eigendom van Odfjell Wind uit Bergen en varen onder Deense vlag voor Offshore Wind A/S. Beide bedrijven zijn eigendom van Odfjell Eiendom AS uit Bergen (Fredrik Odfjell en zoon Tore Odfjell) en zijn actief in meerdere sectoren zoals de tankvaart. Men is in de Offshore Wind begonnen met o.a de FOB Jr., FOB LADY en FOB TRIM. De vmlg. FOB LADY ligt ook in Vlissingen en is nu de DCS WARRIOR, als FOB LADY o.a. actief geweest voor Vestas vanuit IJmuiden in het OWF voor de kust van Egmond aan Zee. Goed te zien de schaalvergroting in de loop van de tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *