Donderdag, 2e kerst, verloor de Poolse sleepboot IKAR haar sleep, een Amels casco, voor de Boulevard van Vlissingen. Het casco liep vast tegen de glooiing bij Boulevard de Ruyter. De IKAR was met het casco onderweg van Polen (waar de Amels casco’s gebouwd worden) naar de werf van Amels in Vlissingen. Een sleeptros was gebroken en in de schroef van de sleper gekomen, het casco dreef weg richting Boulevard. Slepers van de Vlissingse Bootlieden, VLB 2, VLB 3 & VLB 7, die de sleep zouden assisteren naar Amels in de Binnenhaven, maakten vast op het casco en trokken het casco vlot en sleepten het naar Finsa in de Buitenhaven, daar wordt het onderzocht op schade.

De RWS 79 begeleidde het transport naar de Buitenhaven, daar kwam de VLB 1 erbij voor het verwijderen van de sleeptros.

De IKAR was ten anker gegaan voor de Boulevard (rood boven rood in de mast, on-manoeuvreerbaar), MULTRATUG 13 en SEA ECHO kwamen erbij om de sleper weg te slepen, dit werd door de SEA ECHO gedaan. Met de IKAR langszij, sleepte de SEA ECHO de ongelukkige sleper naar de Piet Heinkade in Vlissingen.

Eén gedachte over “Ikar verliest sleep voor Boulevard Vlissingen.”

 1. Hans Neels schreef:

  IKAR 1966
  IMO: 6519302
  Flag: Poland.
  1966, building yard: Appledore Shipbuilding Co. Ltd., Appledore (YN AS11).
  Gross.: 171t., Net. 51t., Dwt. 101t.,
  L.o.a.: 29,97m., l.b.p.p. 26,82m., beam 7,54m., draft 2,88m.
  One 8 cylinder MWM type RHS348 diesel engine.
  1 propeller, 1200 hp, B.P. 15 ton, speed 12 kn.
  Accommodation: 7 persons.
  Owner: J. Stepniewski, Gdynia.
  1966 CRAIGDARRAGH, John Cooper (Belfast) Ltd., Belfast.
  1969 CRAIGDARRAGH, R. & J.H. Rea Ltd. (Cory Ship Towage Ltd.), London.
  1994 IKAR, J. Stepniewski, Gdynia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *