De BALOE EN DE BARNEY bezig met voorbereidend werk bij de TOPAZ INSTALLER.
Kabellegschip Topaz Installer zal donderdag ‘beachen’ in Bredene tijdens een oefening

Op donderdag 14 november zal het schip Topaz Installer van P&0 Maritime Logistics voor de eerste maal ‘beachen’ op het strand ten oosten van strandpost 6. Het gaat om een oefening die waarschijnlijk indrukwekkende beelden kan opleveren. Het schip zal er bij vloed het strand zo dicht mogelijk naderen om vervolgens bij eb volledig op het strand te blijven liggen.

De Topaz Installer is een varende installatie van 92 meter lengte en 24 meter breed die wordt gebruikt om kabels van windmolenparken aan land te brengen. Het doel van deze ‘beaching trial’ is het aantonen van de Engineer Grouding capaciteit en daarnaast het demonstreren van de koelcapaciteit van de motoren, de brandbestrijdingcapaciteit en van de crew evacuatie op het strand. Bij hoog water zal het schip het strand ter hoogte van de naaktrecreatiezone ten oosten van strandpost 6 stranden door het strand zo dicht mogelijk te naderen om vervolgens bij eb volledig op het zand te blijven liggen. Hiervoor worden ankers en kabels op het strand geplaatst die met het schip zullen worden verbonden en worden aan de zeezijde 2 sleepboten ingezet. Het schip zal op de nacht van woensdag op donderdag vertrekken naar het strand en om 8.30 uur volledig droog liggen op het strand. Rond 15 uur vertrekt het opnieuw bij hoog water.

Eén gedachte over “BALOE EN DE BARNEY met de TOPAZ INSTALLER”

  1. Koenraad Vanhevel schreef:

    Super fotos!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *