02-04-2019, dinsdagmiddag arriveerden de HEBO-LIFT 6, HEBO-LIFT 7 en HEBO-LIFT 8 (Hebo Maritiem) vanuit Hansweert in het Sloe, de HEBO-LIFT 6 zelfvarend, HEBO-LIFT 8 met CATHARINA 5 en HEBO-LIFT 7 met TJERK-HIDDE. Samen met de CORMORANT (Multraship) zullen ze het resterende gedeelte van de CARDIUM gaan lichten, gezamelijk hefvermogen van de bokken/kraanponton is zo’n 1400 ton.

Bij de CARDIUM lagen de CORMORANT, MULTRASALVOR 4 (Multraship) en ECHO (Polderman), de HEBO-CAT 15 (Hebo Maritiem) nam stores in in de Scaldiahaven.

Eén gedachte over “Berging Cardium”

  1. Hans Neels schreef:

    De bok Hebo-Lift 6 en kraanponton Hebo-Lift 8 hebben Duisburg als thuishaven, ze behoorden vroeger tot de vloot van Barthel Schwimmkrane GmbH, gingen over naar Mammoet en daarna naar Hebo Maritiem.
    De voorloper van Barthel Schwimmkrane GmbH was Barthel & Schreiber, waar ook de oude Temi II als Puma voor gevaren heeft. De Hebo-Lift was de Grizzly en de Hebo-Lift 7 de Atlas.
    De Hebo-Cat 15 is een vaartuig met een interessante levensloop, ze is ooit gebouwd als bok Jumbo voor de bergingsdienst van Reederij Goedkoop met een hefvermogen van 125 ton. Later verbouwd tot zelfvarend werkvaartuig, overgegaan naar BTS, Mammoet en Hebo Maritiem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *