Het Poolse binnenvaartschip EWA liep rond 07.30 uur vast aan de westkant van de voorhaven bij Hansweert.

Diverse vaartuigen van Rijkswaterstaat, Politie en de bergingsbedrijven Multraship en Polderman zijn bij het schip aanwezig, waaronder de RWS 79 en P 41. Voor Multraship zijn de MULTRASHIP RESPONDER, MULTRATUG 22 en MULTRASALVOR 3 aanwezig en voor Polderman Berging de BRAVO en CHARLIE. Eerste pogingen om het schip vlot te trekken zijn mislukt, om 18.00 uur bij hoog water gaan ze een nieuwe poging doen.

Het binnenvaartschip van 67 meter lang was onderweg van Vlaardingen naar Duinkerken en vervoert schroot. Er is weinig hinder voor de overige scheepvaart, schepen kunnen het vastgelopen schip met aangepaste snelheid passeren.

Eén gedachte over “Binnenvaartschip EWA vast bij Hansweert”

  1. Hans Neels schreef:

    EWA, gebouwd in 1957 bij scheepswerf Julius Diederich, Oldersum, als OSTFRIESLAND voor C. Büttner in Bremen. Daarna diverse keren van eigenaar verwisseld onder de namen MANANA/MANJANA en vanaf 2006 als EWA voor M. Olszak in Inowroclaw. Afmetingen 66.94 x 7.12 x 2.52 m., met een 528 pk Caterpillar motor. ENI. Nr.: 08348099, tonnage 822 ton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *