ELIS (1944) gezien in de Scheepmakershaven Rotterdam, op donderdag 9 november 2017.

Eén gedachte over “ELIS”

 1. Neirinck Johan schreef:

  Beste,
  Kan er mij iemand vertellen wie er de eigenaar is op vandaag 19/07/2020 van de sleepboot Elis, ex Belgische marinesleper A 950 O/Lt Valcke, die afgemeerd ligt te Rotterdam in de Scheepsmakershaven.
  Ik zou die sleepboot graag eens willen bezoeken met mijn vader. Mijn papa is nog de enige levende persoon die ooit al militair heeft gevaren met de ‘Elis’, toen de ‘Valcke’ zoals ze bij de marine gekend was. Mijn papa is samen met nog verschillende militairen tijdens de woelige jaren van de onafhankelijkheid van Belgisch Congo met de Valcke op tijd kunnen vertrekken vanuit Congo. Het scheelde niet veel of er was van de Elis vandaag de dag geen sprake meer.
  Zijn relaas van die gevaarlijke periode die hij en zijn collega militairen alsook de sleepboot Valcke/Elis hebben meegemaakt zouden een mooie aanwinst kunnen zijn voor de geschiedenis van deze sleepboot want daar heeft deze kleine onopvallende sleepbootje wel recht op. De eigenaars zouden verrast zijn om zijn verhaal te horen. Ook wie Onderluitenant Valcke was bijvoorbeeld. Mijn papa weet wel heel veel over de Valcke/Elis. Maar waar ik vooral naar uitkijk is dat ik weet dat het voor mijn papa een emotioneel moment zou worden moest hij ooit op dat bootje even kunnen aan boord gaan, zeker omdat hij denkt dat de Elis al tot schroot is herleidt. Als dat ondertussen al niet gebeurd is….

  Hopelijk kan er mij iemand hierover de nodige informatie bezorgen zodat ik de verdere stappen kan ondernemen.

  Met vriendelijk groeten.
  Johan

  Neirinck Johan
  Juliaan Vandepitteplein 6
  8380 Lissewege
  België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *