25-11-2017, omdat het bijzondere slepers zijn, waarvan de eerste de voltooiing nadert, hierbij een compilatie van de laatste maanden van de (af)bouw van de Caroussel Rave Tugs MULTRATUG 32 en 33.

Momenteel zijn de Carrousel Rave Tugs (CRTs) MULTRATUG 32 en MULTRATUG 33 voor Multraship in afbouw bij Damen Maaskant Stellendam. De casco’s werden gebouwd bij Werft  Theodor Buschmann GmbH in Hamburg. De MULTRASALVOR 3 arriveerde met het eerste casco van de MULTRATUG 32 op 30-04-2017 vanuit Duitsland voor afbouw in Stellendam, de tweede, MULTRATUG 33 op 20-09-2017.

De CRTs hebben een lengte van 32 m en een trekkracht van minimaal 70 ton, twee ABC hoofdmotoren van elk 2,650 kW drijven twee Voith units aan, snelheid 14,1 knopen. De Carrousel Rave Tugs zijn ontwikkeld door een samenwerkingsverband van Robert Allan, Voith GmbH, Novatug/Multraship, Theodor Buschmann en Damen.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *