Boskalis gaat haar reorganisatieplannen bij de dochteronderneming Fairmount Marine toch doorvoeren. Dit betekent dat tussen nu en medio 2019 de Nederlandse bemanning wordt vervangen door buitenlandse uitzendkrachten van bureau Anglo Eastern.

Boskalis nodigt FNV uit om te praten

De woordvoerder van Boskalis laat weten ‘verrast’  te zijn over het bericht dat FNV vandaag hierover heeft rondgestuurd naar de pers. “Er ontstaat hiermee een beeld dat we niet bereid zijn iets toe te lichten. Maar dat is helemaal niet het geval. We hebben daarom FNV meteen een uitnodiging gestuurd om te komen praten.”

Reorganisatieplannen werden eerder uitgesteld

Medio 2016 kondigde Boskalis de reorganisatieplannen bij Fairmount Marine al aan. Maar na acties van FNV Waterbouw/Nautilus voor de poort van het Boskalis hoofdkantoor en op de Fairmount Glacier in de haven van Aberdeen, besloot de Boskalis-directie eind vorig jaar de maatregel tot eind 2017 op te schorten. Tevens zou Boskalis deze periode gebruiken om te bekijken of de Fairmount activiteiten financieel te verbeteren zouden zijn. Nu blijkt dat de reorganisatieplannen toch doorgevoerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *