Sleep-, loods- en reddingboten zijn dinsdagmiddag naar de Sloehaven gesneld na een melding dat binnenvaartschip Helena Cora daar zinkende was.

Het schip was dinsdagmiddag op weg gegaan van Vlissingen-Oost naar Antwerpen, met een lading aluminium blokken. Bij het verlaten van de Sloehaven begon het schip slagzij te maken, mogelijk mede onder invloed van de wind. De schipper legde de Helena Cora daarop tegen een zandplaat ter hoogte van de Kaloot. Voor zover bekend is het schip niet lek geraakt. Diverse sleepboten, waaronder de Multratug 27, en een dienstvaartuig van Rijkswaterstaat, de RWS 79, zijn bij het schip gekomen.

Het schip bevindt zich volgens tweets van  Maritieme Wereld ter hoogte van boei 2A. Reddingboten van de KNRM-stations Westkapelle, Hansweert en Breskens zouden zijn opgeroepen om assistentie te verlenen. De vrouw en de kinderen worden met de loodsboot Pioneer naar de Koopmanshaven in Vlissingen gebracht.

https://www.facebook.com/OmroepZeeland/videos/1459474880805856/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *