Damen Shipyards Group levert Kotug Smit Towage drie nieuwe sleepboten voor de Europese activiteiten van dit sleepvaartbedrijf. De opdracht brengt het totale aantal door Damen gebouwde slepers bij Kotug Smit op 22, in een vloot van 69 schepen.

Deze overeenkomst omvat twee ASD 2913 slepers en een ATD 2412 Twin Fin sleper.

De ASD 2913 heeft een uitstekende reputatie voor haar manoeuvreerbaarheid en milieuvriendelijke en efficiënte prestaties. De trekkracht (paaltrek) bedraagt 80 ton. Damen heeft een van de twee 2913 schepen uitgerust met een brandblusinstallatie. De ATD 2412 sleper, met 70 ton trekkracht, combineert compactheid met manoeuvreerbaarheid.

“We zijn er zeer verheugd over om onze groei in de UK kracht bij te zetten met een vlootuitbreiding van drie nieuwe slepers”, vertelde René Raaijmakers, de CEO van Kotug Smit Towage. “We hebben deze Damen-slepers gekozen vanwege hun grote operationele prestaties en korte levertijd. Ze passen perfect binnen onze verschillende Europese havensleepdiensten, vooral dankzij hun overeenkomsten met de slepers die we al in bedrijf hebben.”

“Het doet ons veel genoegen om deze drie schepen aan Kotug Smit Towage te leveren en om zo bij te dragen aan hun aanhoudende groei en ontwikkeling”, aldus Mijndert Wiesenekker, Damens Area Director Benelux. “Dankzij de Damen-filosofie van gestandaardiseerde scheepsbouw waren twee van de schepen al op voorraad gebouwd, waardoor we Kotug Smit Towage de kortst mogelijke levertijd konden bieden.”

Kotug Smit Towage heeft gelijktijdig een door Damen gebouwde ASD 2810 Hybrid tug gecharterd. De sleper werd tijdens de “Maatjesparty” van Kotug Smit Towage hernoemd tot Hampshire. Met deze maatjesparty viert Kotug Smit Towage elk jaar samen met relaties in Rotterdam de start van het Nederlandse haringseizoen. Ook de Hampshire was daar vers; de sleper voer rechtstreeks van Damen Shiprepair Rotterdam – waar hij in de kleuren van Kotug Smit Towage was geverfd – naar het evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *