Eemshaven- Zaterdagochtend 28 januari rond 11 uur vertrokken de sleepboot Neptun 11 tezamen met de sleepboot Waterstraat vanuit de Eemshaven. Op sleep hadden zij een ponton, genaamd de Wagenborg Barge 10.De Wagenborg Barge 10 lag afgemeerd in de Emmahaven van de Eemshaven en hier moest het ponton dan ook vandaan gehaald worden. De sleepboot Neptun 11 werd aan de voorkant van de barge vastgemaakt en vormde de kop van de sleep. De sleepboot Waterstraat ondersteunde de bak tot boven Borkum, waarna de Neptun 11 zijn weg kon vervolgen.

Na vertrek uit de Emmahaven kon de sleep nog niet in één keer naar zee doordat er een probleem was ontstaan met de sleepverbinding. Nadat dit hersteld was, ging het geheel op zee aan.

De BVD/E was met hun bootje ook ter plaatse om assistentie te bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *