De NORD EVEREST verlaat de Mercuriushaven en draait het Noorzeekanaal op geassisteerd door de FRIESLAND en SATURNUS. Ze gaat de rest van de lading in Noorwegen lossen. Voor IJmuiden komen de ARION en SIRIUS erbij. De EBROBORG tegenliggend naar de ICL onderweg, inmiddels nabij zijkanaal A waar onze achterboot al wacht, vele sleepboten op het kanaal…. De VICTORIADIEP in de opvaart, net als eerste de Noordersluis verlaten. Ook de voorboot komt er aan, de ZEELAND onderweg naar de ADM. In de Velserkom met de tegenliggende EEMS DART. Na het oplijnen maakte de ARION vast achter. Onderweg mooi zicht op de aanleg van de Nieuwe Zeesluis, twee opvarende coasters uit de Middensluis en de SICHEM FLACON als laatste uit de sluis. Langzaam passeren bij de YORK die gaat afmeren op de Averij palen, met de THETIS en VENUS erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *