Over Van der Wees

De geschiedenis van Koninklijke Van der Wees Groep begint in 1907, wanneer in Delft Transportonderneming A. van der Wees & Co wordt opgericht. Dit familiebedrijf verzorgt een regelmatige beurtvaartdienst van Den Haag, via Delft en Rotterdam, naar Dordrecht. De activiteiten worden snel uitgebreid met het bijzonder transport van zware en omvangrijke lading, onder andere over water.

In 1934 begint Van der Wees Groep met het vervoer op dekschuiten van lange betonnen heipalen voor betonfabriek ‘Schokindustrie’. Later wordt dit transport uitgevoerd met steeds zwaardere trekker-opleggercombinaties. De afdeling wegtransport ontwikkelt zich zo tot een belangrijke tak van de onderneming.

Het zwaartepunt van de activiteiten verschuift naar de vestiging in Dordrecht, waar in 1950 ook het hoofdkantoor gevestigd wordt. In de jaren zestig is onze afdeling watertransport toonaangevend in Nederland én daarbuiten met het roll-on/roll-off concept, waarbij zware of grote projectladingen aan boord van pontons kan worden gereden. Door de verhuizing in 1991 van hoofdkantoor en bedrijf naar een 85.000 m2 groot terrein aan de ‘s-Gravendeelsedijk kunnen ook de haven- en opslagcapaciteiten uitgroeien tot een sterke derde "poot" (Logistiek), naast het watertransport en het wegtransport.

In 1992 wordt de Sleepdienst Broedertrouw aan het concern toegevoegd. Dit betekent een aanvulling met een vloot sleep- en duwboten op de reeds bestaande eigen vloot. Ook de logistieke tak ontwikkelt zich: in 1996 wordt het terrein opgehoogd (tot dijkniveau), waarna we begonnen met de bouw van onze geconditioneerde opslaghallen (van inmiddels 9.000 m2).

In 1998 wordt een nieuwe roro-stoep aan onze kade gerealiseerd, waardoor wij letterlijk naast de deur alle rollend materiaal op en af pontons kunnen rijden. Niet alleen voor projectlading, maar ook voor ‘natte’ aannemers in de regio is hiermee een makkelijke op- en afstap mogelijk gemaakt. Daarna wordt in 2004 ook Dutch Pioneer B.V. opgericht, dat zich meer richt op offshore activiteiten (traditionele offshore en windmolenindustrie). In 2011 wordt de meest recente tak van het bedrijf opgericht, Van der Wees Trading B.V., een handelsbedrijf met een specialisatie op het gebied van stalen halffabricaten.

Door de jaren heen heeft Koninklijke Van der Wees Groep zich altijd gericht op een procesmatige beheersing van activiteiten. Sinds 1993 is het bedrijf ISO9001 gecertificeerd. Ook op het gebied van veiligheid gaat Koninklijke Van der Wees Groep met zijn tijd mee: zo zijn zowel het bedrijf als al onze medewerkers VCA-gecertificeerd, en voldoen hiermee aan wet- en regelgeving zoals de ARBO-wet voorschrijft.

Sluitstuk van onze betekenis in de transportbusiness in Nederland en daarbuiten is het predicaat Koninklijk, dat bij het 100-jarig bestaan in 2007 aan Koninklijke Van der Wees Groep wordt toegekend.

Door te innoveren, investeren en specialiseren bouwt Koninklijke Van der Wees Groep verder aan een integraal vervoersconcept: oplossingen op maat voor op- en overslag en speciaal transport over water en land, allemaal in één bedrijf.

Contact

Van der Wees