Over Herman Sr

Sleepbootvaart bedrijf Herman Senior b.v. werd in 1992 opgericht door Jack van Dodewaard. Het bedrijf komt voort uit een familiebedrijf dat jaren lang op de binnenwateren voer met verschillende soorten sleepboten, en andere gemotoriseerde schepen. Jack van Dodewaard is op de dag van vandaag nog steeds de directeur en eigenaar van het bedrijf.

Het bedrijf begon in 1992 als een eenmanszaak met een sleepboot genaamd Herman Sr, deze is in 1976 gebouwd voor H. van Dodewaard door Damen. De kleine sleepboot Herman Sr, die de Nederlandse en internationale wateren voor vele jaren heeft bevaren, en veel verschillende werkzaamheden in deze jaren heeft uitgevoerd voornamelijk voor de bagger sector.

Door de vraag van grotere sleepboten in de bagger sector, werd er besloten om een ​​grotere sleepboot te kopen, en in 1996 kwam het nieuwe schip in de vloot genaamd Tarka. Dit schip was het tweede schip ooit gebouwd van dit nieuwe type ondiepe water sleepboten ook wel bekend als Shoalbuster.

Nadat dit type schip een groot succes bleek te zijn, werd er in 2001 besloten de "Herman Sr" te vervangen door een gloednieuwe iets kleinere Shoalbuster. Het schip kreeg de naam "Herman", die werd vernoemd naar de vader van de oprichter en directeur Jack van Dodewaard.

Tijdens de komende jaren bleef het type Shoalbuster zich keer op keer bewijzen, niet alleen in de bagger sector maar ook in de offshore-en diverse andere sectoren. In de loop der jaren heeft Herman Senior vele nieuwe schepen laten bouwen en verkocht.

Contact

Herman Sr