Multraship Towage & Salvage is de viskotter SURSUM CORDA – UK 172 te hulp geschoten nadat deze door omstandigheden in het lager vast was komen te zitten op het strand van Norre Lyngby te Denemarken.

Nadat de Multratug 17 en de Multrasalvor 4 ter plaatsen waren gekomen hebben de bergers met behulp van lokale berger en baggeraar Rohde Nielsen AS  een geul kunnen maken waarin de kotter uiteindelijk werd getrokken en later op de week veilig vlot kwam .

En mooi staaltje Hollands Glorie met een vleugje Deense professionele hulp waarbij de SKJOLD R fungeerde als communicaite / survey-vaartuig, de TOSTE R de geul heeft uitgebaggerd en de SKINFAXE R die hand en spandiensten heeft verricht en op het laatst ook heeft vastgemaakt op de kotter en heeft meegeholpen tijdens het vlottrekken.

Nadat de UK 172 vlot was gekomen is ze naar een Deense haven gesleept waarvan ze na (duik)inspectie door de MULTRATUG 17 naar Harlingen zal worden gesleept.

foto’s © Jans Kranen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *