De geladen binnenvaarttanker DUTCH PRINCESS ( 110 x 11,5 meter ) ,onderweg van Antwerpen naar Gent, kreeg vlak voordat ze de Westsluis in wilde varen te kampen met machineproblemen.

Het enige wat ze nog kon doen is het achteranker laten vallen en met de boegschroef bijsturen maar op die manier kon de schipper niet voorkomen dat het schip ” in het lager ” terecht kwam .

De MULTRATUG 19 was als eerste ter plaatse en heeft de tanker uit het lager getrokken waarna de MULTRATUG 29 ook vast maakte op het voorschip zodat ze het schip gecontroleerd tijdelijk konden afmeren op de palen.  Net na middernacht hebben de MULTRATUG 19 en 29 de DUTCH PRINCESS door de Westsluis geschut en afgemeerd in het Zuiddok op het kanaal van Gent naar Terneuzen.

DUTCH PRINCESS (IMO: 9636486) is a Inland, Motor Tanker, liquid cargo, type C that was built in 2012 (8 years ago) and is sailing under the flag of Netherlands.
It’s carrying capacity is 3277 t DWT and her current draught is reported to be 1.8 meters. Her length overall (LOA) is 110 meters and her width is 11.5 meters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *