Een mooi plaatje uit de ouwe schoenendoos.

De tanker is de Griekse KAVO YOSSONAS die op 12 juni 1970 in het Engels Kanaal in aanvaring was gekomen met het vrachtschip PARNASSOS.

Geheel links de Zeeland, de Union boot is de Wielingen links daarvan de Hermes van Busier en de daar weer naast de Wotan van Busier.

De ZEELAND was aan het werk in Duinkerken met de bok Taklift 1 en zodoende snel ter plaatse net na de Hermes.  Ze hebben vervolgens het reeds verlaten schip vastgemaakt en richting Rotterdam gesleept.

http://sunderlandships.com/view.php?ref=105277&fbclid=IwAR0sn-C9gR07rr2Y84DvIfr9eb32UeBijQXIVZvx9fTsmo2I9SuVsBpVgh0#v

Service History Information Completed for Skibs A/S Abaco, Aruba, Astrea & Noruega as Hoegh Ranger. Change of name to Avon Ranger and owner to Philtankers Ltd 1960, change of name to Kavo Yossonas and owner to Astro Navegante Cia Naviera SA 1965. Involved in a collision with Parnassos approximately 20 miles North of Calais on 12 June 1970 and taken to Rotterdam. Hamburg in 15 September 1970 for breaking by Eisen u.Metall.

Wie weet meer ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *