De bok CORMORANT (Multraship) heeft ’t maar druk, van de week bij VDS aan het werk in de Westhofhaven, nu aan ’t werk met het verplaatsen van de luchtkasten op het zware lading schip XIAN HE KOU (Cosco) in de Buitenhaven van Vlissingen. De MULTRATUG 15 (ook Multraship) assisteerde de bok o.a. met het verplaatsen van de lijnen.

 

 

5 gedachtes over “Cormorant & Multratug 15 bij Xian He Kou”

 1. P.Boogaard schreef:

  Geweldig mooie foto,s doet mijn slepers hart heel goed vroeger bij Muller gevaren op de sleepboot Holland dus zal het nooit vergeten mooiste tijd van mijn werkzaam leven geweest. Als ik de Multraschip sleepboten gaat mijn hart sneller kloppen machtig mooie tijd gehad wel hard werken maar wat een mooi beroep.

 2. Hans Neels schreef:

  Graag gedaan, maak vaak wat langere reportages, voor de een wat te lang maar weet voor een hoop liefhebbers interessant om alles te kunnen volgen, met name voor sleepvaartliefhebbers die niet meer zo mobiel zijn. Doe het graag, ik kwam trouwens de HOLLAND in 1979 in mijn stagejaar op de Barendrecht (Van Ommeren) tegen op de Westerschelde richting Antwerpen. zal een plaatje daarvan op de Facebooksite zetten, verder natuurlijk vaak gezien hier in t Zeeuwse net als de overige Muller slepers. Gr., Hans Neels.

 3. Jack schreef:

  Beste Hans,

  Wat komt die Xian He Kou doen hier? Gaat hij de ponton Iron Lady meenrmen die achterin de buitrnhaven ligt?
  Veertien dagen geleden was het zusterschip van de Xian in de buitenhaven aanwezig ook daar was de bedoeling dat de luchtkasten verplaatst werden maar de luchtkast aan bakboordszijde kwam niet geheel los van het dek en werd de hele operatie afgeblazen en is het schip onverichtte zaken weer vertrokken.

  Gr Jack

  1. Hans Neels schreef:

   Alleen om de luchtkasten terug te plaatsen, is net vertrokken naar zee, gr., Hans.

 4. Jack schreef:

  Bedankt voor de reactie en mooie fotoreportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *