Eemshaven- De Eemshaven mocht zondag 5 maart weer een nieuwe bezoeker verwelkomen. Na een reis van 38 dagen, vanuit het Chinese Jiangyin, kwam het zware lading schip Da Chang kwam zondagmiddag rond half 4 de Eemshaven binnen. De sleepboten Waterstroom en Waterstraat assisteerden het schip bij binnenkomst en het afmeren in de Julianahaven.

Aan boord van de Da Chang lagen windturbine onderdelen welke gelost zullen worden op het terrein van Orange Blue Terminal. Het zware lading schip Da Chang, onderdeel van COSCO Shipping, heeft een lengte van 179,57 meter, een breedte van 28 meter en een diepgang van 9,20 meter. Het schip kan een snelheid van 15,2 knopen bereiken en heeft een laadcapaciteit van 28.000 megaton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *