Damen Levert Venezuela drie slepers

Damen Shipyards zal binnenkort drie sleepboten leveren aan de Venezuelaanse INEA (Instituto Nacional de los Espacios Acuaticos, the Venezuelan Aquatic Authority). Deze order volgt een eerdere order op van twee Damen Stan Tugs, die in 2009 geleverd zijn aan Venezuela. De sleepboten zullen worden ingezet in de havens van Puerto Cabello en La Guaira, en zijn bedoeld voor het assisteren van schepen bij het binnenkomen en verlaten van deze havens.

De schepen, respectievelijk een Stan Tug 2208 en een 2608, en een ASD Tug 2810 vertegenwoordigen een wisselende reeks van trekkracht en snelheid, maar ze zijn allemaal gebouwd volgens het unieke en bewezen DTC (Damen Technical Corporation) concept.

Dit kosten efficiënte concept zorgt er voor dat het Damen schip lokaal gebouwd kan worden volgens eigen wensen. De voordelen zijn duidelijk, de lokale economie profiteert en de kosten van vervoer zijn een stuk lager, wat dan weer minder impact heeft op het milieu. “We hebben de afgelopen 30 jaar ruim 200 van deze sleepboten gebouwd” zegt Sales Director Sander van Oort enthousiast. “Er zit een hoop met kennis in hun ontwerp, opgedaan in de tijd dankzij de feedback van onze klanten. Dit kan heel goed het geheim van hun voortdurende succes zijn.”.

Het gebruik van gestandaardiseerde componenten garandeert dat de schepen voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Damen. Vanuit het hoofdkantoor in Gorinchem worden containers met prefab onderdelen verstuurd naar scheepswerven over de hele wereld. In dit specifieke geval werden beide Stan Tugs gebouwd in Cuba, op de Damex scheepswerf, perfect gelegen in de natutuurlijke baai van Santiago de Cuba. Damex is een licentiehouder en after-salex locatie voor Damen Shipyards. Damex heeft een capaciteit voor het bouwen van aluminium en stalen schepen tot 100 meter, levert reparatie Een gebouw een capaciteit voor maximaal 100 m stalen en aluminium schepen, repareert schepen en leveren speciale diensten voor jachten. Ze zijn een van de grootste werkgevers in Santiago de Cuba.

Met de levering van deze schepen verwerft INEA ook het DAMOS vessel maintenance management systeem. DAMOS identificeert en catalogiseert de systemen aan boort. Alle vereisten voor een efficiënt onderhoud planningscyclus zijn afkomstig uit deze database. Met de aanwezigheid van een service-hub in het nabijgelegen Curaçao en de vitale reserve-onderdelen, zoals de as en schroef, die bij de scheepsbouw-kit zitten, verkrijgt INEA het volledige pakket voor een bevredigend en efficiënt gebruik van deze sleepboten.

Meer informatie over de geleverde schepen:

ASD 2810
STu 2208
STu 2608

PDF DOWNLOADS:

persbericht-18012012

Bijgedragen door: Damen

Tags: , , , , , , , , , ,

GERELATEERDE ARTIKELEN

ONZE COMMUNITYPAGINA

REAGEREN OP DIT ARTIKEL